Innhold

Hund Alabai - anmeldelser om rase

Den sentralasiatiske gjeterhunden (Alabai) er en av de mest formidable vakthundene. Å ha en rik historie, var Alabai i stand til å bli virkelige menneskelige hjelpere. Men det er verdt å vite at som et formidabelt våpen, kan disse hundene, i inaktive hender, vende seg mot sine eiere. Hva er anmeldelser av eiere som har Alabay?

1. Maria, Voronezh: "Vår forsvar fra tyver"

Etter å ha byttet leiligheten til huset ditt, tok umiddelbart muligheten til å realisere vår stående drøm - å ha en stor hund. Før på grunn av trang levekår, holdt vi bare en leketøyterrier. Spesielt skyndte vi oss ikke, satt opp en spesiell fugl, les informasjon om store hunder. Vi trengte ikke en hund, den største fordelen som ville bjeffe på forbipasserende. Vi valgte denne vakt.

De fleste naboene hadde vernehunder eller sauer raser gjeterhunder, men dømme etter klager fra mennesker, de kunne ikke engang forhindre tyveri av kyllinger. Ser vi på dette, valgte vi den sentralasiatiske gjeterhunden - hunden alabai.

Mannen nærmet seg oppveksten, var en militærpensjonist, sparte ikke sitt kjæledyr. Metoden for opplæring brukte sin egen.

Det var viktig for oss at hunden ikke var "brehat" forgjeves, men aggressivt mot de invaderende romvesenene på vårt territorium. Våre hunden mesterte raskt laget "Ei!", Selv om det var rolig, følger det ikke med oppmerksomt og forsiktig å følge gjestene. Det er selvsagt noe irriterende for folk, men hunden viser aldri aggresjon.

Over tid skjønte vi at Alabai var den beste vakt, og dessuten, på grunn av sitt utseende, prøver ingen enda å komme inn i gården vår. Selv om det var forsøk på å forgifte våre kjæledyr (de fant stykker kjøtt og pølser fanget gjennom gjerdet fra utsiden). Derfor må du sørge for at hunden ikke henter noe fra bakken.

2. Alina, Krasnodar Territory: "Alabai er ikke en hund for amatører"

Lytt i lang tid, ros fra en kollega i hundens adresse, sier de, og klok og beskytter osv. Jeg kunne ikke stå og kjøpte en valp fra hennes alabayki. Jeg tok det med en viss hensikt - for å beskytte leiligheten min mot tyverier, spesielt siden det ikke er menn i familien og bare kvinner - meg, mor, datter.

Jeg kjøpte min Almira i begynnelsen av høsten, og tenkte at ved våren vil det bli en smart sikkerhetsvakt fra oss. Bor i en romslig leilighet med min mor og datter, tok jeg roligt opp arbeid, og la hunden bli reist av familien min.

Har ingen relevant erfaring, vi løftet et monster! Med høy intelligens, lærte vår jente raskt mange lag. Men! Hun utførte dem utelukkende i humør. Resten av tiden var hun forlovet bare i sabotasje.

Ved neste trippel (å spise skoene mine) og prøver å stoppe dem, slår Almira (på 6 måneder dette allerede et stort dyr) meg ved hånden. Den første tanke: "Gi det opp!" Blinket, men hvem trenger en ond, voksen hund som ikke vet hvordan man skal oppføre seg? Og jeg tenkte ikke engang på andre umenneskelige alternativer.

Det var bare en vei ut - å gå til kursene. Heldigvis forsikret eksperten at det ikke er for sent å korrigere oppførselen til vårt "onde". Jeg måtte gå på individuelle klasser, da hunden var ekstremt kategorisk mot andre hunder, og prøvde å rive hver enkelt av dem.

Virksomheten er delvis avgjort, og Almira tok det for vertinnen. Penger og tid er borte mye. Men resten av familien legger hun ikke inn noe. Kan ikke slippe ut av leiligheten, blokkere veien. Derfor bor ofte på balkongen.

Jeg kan si at alabai ikke er en hund for skjøre kvinner, det er ikke egnet for en leilighet og generelt, uten en viss karakter og kunnskap, er det ikke verdt å starte det opp.

3. Nina, Novosibirsk: "Vår venn er Alabai."

Leser om Alabay, et bilde vises i forferdelige toner med et monster i forgrunnen. Jeg vet ikke hvordan, men vi har en helt motsatt representant for denne rasen, og kanskje vi var så påvirket av den. Vår alabai er ikke bare et familiemedlem, men en ekte venn.

Bor i en leilighet og ledet en altfor aktiv livsstil, bestemte vi oss for at vi trengte en stor hund. I betraktning, som kandidat, St. Bernard, ideen om grunne - han er for rolig. Som et resultat av stormfulle søk og fabrikasjoner valgte de Sentral-asiatiske.

Vår alabaychik er ikke et skummelt dyr som kan skremme barn og gamle kvinner. Torden er en absolutt sosialisert skapning - han rider en bil med oss, med en snute og på bussen. Han kommuniserer perfekt med andre hunder på turen, men til ukjente hunder, spesielt menn, kan vise aggresjon. Heldigvis har lokale hundelskere en klar fordeling av hvem når de går. Derfor får vi bare på gang med vennlige hunder.

Selvfølgelig gjorde mannen sin innsats for å utdanne torden. Ikke rart at han tjente på grensen og har erfaring med å håndtere servicehunder. Vi er absolutt ikke redde for barna våre, hunden vår vil aldri røre dem, og vil ikke gi noen noen fornærmelse.

Hvor mange mennesker, så mange meninger, men alle eierne er enige om en ting - Alabayam trenger den faste hånden til en mann som kjenner kjennskapene til karakteren til disse hundene. Ellers kan du søke hjelp fra fagpersoner eller få en mesterlig stor hund, farlig ikke bare for andre, men også for eieren.

Alabai vurderinger mening, erfaring innhold og utdanning (Side 2 av 4)

Sider Tidligere 1 2 3 4 Neste

For å sende et svar, må du logge inn eller registrere deg

Innlegg [26 til 50 av 78]

26 Svar fra Chertyaga 08/28/2014 23:24:39

  • Chertyaga
  • medlem
  • inaktiv
  • Hvor: Adygea
  • Registrert: 15/10/2010
  • Meldinger: 200

Re: Alabai review opinion, erfaring innhold og utdanning

Hvis du har barn bedre enn en gjeter. Barn vri sine neser, ører, mens hunder venter sine haler og samtidig god vaktkvalitet. Dette er fra store raser.

+100 500 tok Alabai, måtte si farvel på grunn av feil oppførsel. Ikke alltid selv dressing hjelper. 2 år var så bra, så stoppet jeg og la min far, da min mor, da min kone og barn, senere begynte å kaste meg. Det er bedre å ikke utføre slike eksperimenter med barn.
Du vil ha en stor venn, ta en solbær. Vi har barn fra hele gaten i vinterkjøring. Og utseendet er slik at selv naboene er redd for å komme inn på gården, selv om han gjenkjenner dem og ikke reagerer på dem.

Bror holder tyskerne, veldig klare kreasjoner. Ikke et eneste dårlig øyeblikk på 15 år. Bare sleden er ikke så fort og ivrig etter å bære.

27 Svar fra Zhenya 08/28/2014 11:43:17 PM

  • Liten kvinne
  • medlem
  • inaktiv
  • Sted: Краснодар
  • Registrert: 15.12.2009
  • Meldinger: 1498

Re: Alabai review opinion, erfaring innhold og utdanning

5 år gamle nabo hadde denne hunden. fra barnehagen tok de trente. Mer forferdelig skapelse, jeg har ennå ikke møtt. Hun barket på alle barna hun kunne høre over gjerdet på hvilken som helst avstand. Barnene gikk forbi, hun sprang henne hele kadaveren til porten. En nabo om kvelden bestemte gulvet seg for å heve henne med øl - hun nibbled. Og da døde hun av et hundeslag.

Foreldrene til en klassekammeratts sønn, tvert imot - en fantastisk hund. som sagt ovenfor - med humor.
Kinoen log-sobakozavodchik sier at slike hunder som nabo Elsa er et resultat av et ekteskap, og kenneler er stille om det. For å få et slikt monster, ville jeg ha signalku satt for beskyttelse.

28 Svar fra kaste 08.29.2014 06:52:00

  • kasten
  • medlem
  • inaktiv
  • Sted: St. Severskaya 918-345-05-47
  • Registrert: 25.02.2011
  • Meldinger: 5713

Re: Alabai review opinion, erfaring innhold og utdanning

Så jeg er et pluss for en tysk, men disse hundene er på grensen og overalt, og vi har mange av dem i landsbyen, spurte en venn til alabay, fortalt meg mye, det er ikke dårlig, men du må holde ham i god form, være sterkere, ellers Det er det viktigste, og det verste, hvis du kjørte etter noen, stopper fiken, ga det til noen, sier at hunden begynte å se med ondskab, selv om det ikke biter noen, men jeg fortalte også tyskeren at jeg ville råde ham og igjen å gå med ham alltid for å se folk og barn, så er det helt sikkert alt, bare fra meg selv, min Avchar går med meg i skogen blant folk, og ikke Jeg kaster ikke hunder og hunder, og jeg liker dette, forlater porten åpen, jeg er ikke redd for at han vil løpe ut, hvis jeg gikk inn på gårdsplassen, måtte han heller ikke bli kjørt))

29 Svar fra shaman 08.29.2014 07:41:09

  • sjaman
  • medlem
  • inaktiv
  • Sted: Krasnodar p. Ilsky
  • Registrert: 09/26/2009
  • Meldinger: 2070

Re: Alabai review opinion, erfaring innhold og utdanning

Vel, de nafig, disse monstrene til den lille fantastiske skapningen, vokse iii. Jeg kjenner personlig flere tilfeller: I den første versjonen var det et kaukasisk til to år alt var normalt, alt startet med moro - trakk av hatter fra forbipasserende (klatret opp på messen, og holdt foran potene ved kanten av gjerdet venter på offeret), brøt eieren stikkene på skovlene sine fra skovler, hjalp ikke, lukket toppen av nettet i masken. Det ser ut til alle reglene, men senere rushed hunden til sin mor, fordelen av alt viste seg. Fra hunden ble kvitt.
Det andre tilfellet med Alabay - mine slektninger hadde en tispe, så hele gaten var redd for henne, bare hennes onkel lyttet, hun oppfattet sin tante bare fordi hun matet henne. Denne skapningen rushed til alt som beveget seg, døde av gammel alder.
Det siste tilfellet, for et år siden, spurte en kollega å komme til vennene sine og skyte en hund Alabai, kjæresten min brøt ikke barnet
På en gang var jeg glad i pit-okser, for meg er det ingen bedre hund. Nylig var det et spørsmål om hvilken slags hund som skulle ta inn på gårdsplassen. Pete falt med en gang, jeg ønsket "filiformistiro" (en supervakt er en familiehund, bra for å bli tatt opp, men en stor tsuko) Shar-Pei-så viser hun seg å være i stand til å bjeffe, og blir på andre med barna hennes kommer sammen

Redigert av shaman (08/29/2014 19:44:09)

30 Svar fra prospektoren 29.08.2014 10:02:49

  • Prospector
  • medlem
  • inaktiv
  • Registrert: 03/31/2013
  • 0 innlegg

Re: Alabai review opinion, erfaring innhold og utdanning

Hei alle sammen! Noe du har gjort fra alabaya monster. Kaukasiere ja, det kan syltetøy. Men alabayev ukontrollabel møttes aldri. Hvis eieren er en moron, vil hunden være den samme. Alabai er en veldig alvorlig rase og krever forsiktig opplæring fra barndom. Jeg bor i Moskva og i huset vårt to alabay. En ved inngangen vår, og aldri en gang, ble ikke engang bark på noen. Så, herrer, enhver rase krever omsorg, tålmodighet og en god trener (lapdogs og lignende betyr ikke).

31 Svar fra kaste 08.29.2014 10:54:50

  • kasten
  • medlem
  • inaktiv
  • Sted: St. Severskaya 918-345-05-47
  • Registrert: 25.02.2011
  • Meldinger: 5713

Re: Alabai review opinion, erfaring innhold og utdanning

Noe du har gjort fra alabaya monster.

Ingen gjør et monster, bare for denne kraftige hunden trenger du en tilnærming og mye tid, en god gård, ikke en verdier, og et og et halvt år er dressing, ikke noe personlig, men du ville ikke ta denne hunden og Rotwell, Caucasian, bultikov, der det er barn, jeg så denne hunden i virksomhet, og gikk ærlig sammen med eieren, og han barket slik at jeg skjønte hvor kraftig han var, så det er en tilnærming som er nødvendig, slik som de sier, og pistolen skyter en gang i livet uten patroner, så en venn tok dykkernes barn, en stor hund allerede, men jeg gikk inn og strøk det fritt, litt svart bachenok

32 Svar fra prospektoren 08/29/2014 11:09:21

  • Prospector
  • medlem
  • inaktiv
  • Registrert: 03/31/2013
  • 0 innlegg

Re: Alabai review opinion, erfaring innhold og utdanning

Jeg gjentar. Det er nødvendig å trene enhver arbeidshund. Og når du kjøper, ikke se etter hvor det er billigere, men ta det i beviste planteskoler, hvor de ikke handler i ekteskap, og muligheten for å kle seg er innlemmet i gener. En hund er et våpen. Tenk deg at du har solgt en defekt pistol. I beste fall vil det bli et blunk i pannen.

33 Svar fra dsdmsk 08/29/2014 11:31:00

  • dsdmsk
  • medlem
  • inaktiv
  • Sted: Seversky rn
  • Registrert: 27.12.2010
  • Meldinger: 822

Re: Alabai review opinion, erfaring innhold og utdanning

Bor hos oss Central Asian Shepherd, mann. De tok i barnehagen Bardadym.

Hunden er i prinsippet veldig merkelig. Ordet trening på en eller annen måte passer ikke til henne. Snarere, læring. Du kan bare forklare hva du vil ha fra det og gå og gjøre det, som å forstå. Det var ødelagt aviary på grunn av tisper, så bare forhandlet med ham, for ikke å gå gjennom hullet som svar, la jeg ut en gang om dagen gjennom døren. Mens jeg oppfyller vilkårene for transaksjonen, utfører han også.

Spiser skriver mye. Ikke i det hele tatt. Hvis du spiser med kjøtt, spiser det lite. Jeg kjøper suppesett, hakkede svinhoder, kyllinghoder, ben. 200-300 rubler for en uke. Jeg gir rå. Kashi gir også, spiser. Jeg koker ikke, suge for natten med varmt vann. Om vinteren blir otzhiraetsya og generelt forferdelig dyr.

Det er ingen problemer med barn. Deres barn kan gjøre noe med det, rulle på toppen, trekk ørene. Det er umulig å gjøre det til andre barn, det biter ikke - men det kan settes på plass.

Det ser ut som ikke bare min, ifølge rasen, så: til meg selv på tankene mine. Du kan gå til skogen, gå etter ham, og hvis barnet er trøtt og kommer hjem, går han til huset, da vil han hente seg. Flere ganger var det da de gikk for sopp.

Plassen han trenger er ja. Ikke en leilighet hund i det hele tatt. I utgangspunktet i Kasakhstan lever de gratis og hjelper hyrderne. Min hund går ikke for å angripe ulven alene (men ulven passer ikke for nært), de andre rovdyrene (jakker, rev, hauker) jager.

Hvis den ligger på et fremmed territorium, beskytter det ikke, for andre er det trygt.

PS: På temaet for læring. Alabai - pakke. Folket de har er medlemmer av pakken. Som med alle menn i ungdomsårene, distribueres roller, det er viktig å ta plass til lederen, hvis hunden finner seg selv som leder, vil den alltid være ute av kontroll. Vi skrev over når en hooligan hund - bare et slikt tilfelle.
Men siden hunden er veldig stor og ufølsom for smerte - for å vise hvem som er ansvarlig enten fysisk (siden det er nok makt) eller moralsk (hvis jeg skjeller, blir jeg fornærmet sterkt. Det kan ligge i en grøft av gnidning hele dagen).

Han gjenkjenner bare en eier, de sier alt slikt, ikke bare min. Resten høres - men ikke stabil. Jeg antar ikke bare fordi jeg kan ta opp og gi opp det.

Redigert dsdmsk (08/29/2014 12:05:03)

34 Svar fra Sergi 4 * 4 08/29/2014 1:16:09 PM

  • Sergi 4 * 4
  • medlem
  • inaktiv
  • Sted: Krasnodar
  • Registrert: 08/21/2013
  • Meldinger: 618

Re: Alabai review opinion, erfaring innhold og utdanning

Jeg ber deg om forkje, men hvorfor alabai? Hvorfor mate en slik glutton (foruten å kreve anstendig fin.vlivany i trening), når oppgaven med å "ringe" takle noen mongrel. og ofte enda bedre.

Jeg elsker fiske og fjell, så min kone ber om vakt og ikke klokken.

Det var ingen egne hunder, bare svigermor i gården til et privat hus - et la gårdsplassen "nedovucharik" - var litt engasjert i oppdragelsen.

Og nå på emnet - "Jeg elsker fiske og fjell, så min kone ber om vakt og ikke klokken," dvs. Alabay ta med deg til fjellet og fiske, eller i fravær av eieren på alabai må beskytte resten av familien?

Hvis sistnevnte, da vil jeg som amatør i dette området fortsatt anta at den elskede "andre" halvdelen "burde være opptatt av å oppdra og trene en slik vakt, slik at i mangel av familiehode var fiske eller fjell Alabai under kontroll Jeg leser at en hundhund velger bare en eier og sender det bare, men med et slikt monster er det veldig viktig.) Derfor, for å trekke de riktige konklusjonene, IMHO

Hunden vil vekte verftet og familien i mitt fravær.

Eieranmeldelser om Alabai breed

I denne artikkelen har vi samlet noen vurderinger om hunder avler Alabai, som på forskjellige tidspunkter kom til posten www.dogsecrets.ru. Vi tror at det vil være interessant spesielt for de som skal få en valp av denne rasen.

Gjennomgå nummer 1. Alabai - den beste beskyttelse mot tyver

Vi flyttet fra en leilighet til vårt eget hus, og ved denne anledningen bestemte vi oss for å oppfylle en gammel drøm: å ha en stor hund. Før det levde vi bare en leketøyterrier. De skyndte seg ikke med valget, ventet til mannen gjorde avieren selv, les artiklene om hunder.

I den private sektoren der vi bosatte seg, hadde alle naboer mongreller eller forskjellige blandinger av fårdoger. Vi avbrutt dette alternativet umiddelbart, fordi, til tross for den store størrelsen, var det ikke mye bruk av hunder. Hovedformålet er å bjeffe på folk som går forbi gjerdet, og hvis noen kom inn på gårdsplassen om natten, var det ingen mening fra hundene.

Med våre naboer med en slik vaktmann, stjal de selv hønerne. Vi trengte en ekte vakt, og vi bestemte oss for å ta Alabaya. Selvfølgelig var en slik hund rett etter leketøyterrieren en skarp kontrast. Men vi hadde mye tid, mannen min er en pensjonert tjenestemann, og han begynte umiddelbart å heve en hund. Deretter vendte han seg til læring, lærte ham ved sin metode.

Han trengte at hunden ikke skulle bjeffe forgjeves, men for å holde tilbake grensekretsen. Han lærte ham å beskytte vår 10 hektar, det vil si, han viser aggressivitet bare til de menneskene som vises på nettstedet vårt. Hvis jeg eller mannen min gir kommandoen: "Own!", Reggie beroliger straks, men fortsetter å observere fremmede menneskers oppførsel med et skremmende blikk fra en rynke.

Som vakt og vakt er Alabai, etter vår mening, den beste rasen. Han har allerede slik herlighet om ham at ingen fra de lokale selv prøver å komme inn i gården vår. Det viktige poenget er å lære hunden ikke å hente mat fra bakken, da det var tilfelle da vi fant pølse, åpenbart forlatt oss gjennom gjerdet for å forgifte hunden.

Gjennomgå №2 Alabai - straff for elskere

Jeg kjøpte en jente fra den sentralasiatiske gjeterhunden fra min kollega, som hadde hvalpehvalpe. En kollega roste alltid sin beskytter og smarte jente så mye at jeg også ønsket det samme. Forfulgte praktiske mål: Jeg var sliten av at hver sommersesong i våre hageslag ble gjort, hvorpå ingenting var igjen av høsten.

Jeg kjøpte Alice i september, jeg trodde at til neste år skulle vi lære henne alt, hun ville vokse opp og beskytte vår dacha. Jeg innså snart at jeg hadde gjort en stor feil. Vår leilighet er stor og romslig, jeg bor hos min mor og tenåringsdatter. Jeg er stadig på jobb, min mor og datter tok vare på Alice oppdragelse.

Det som kom ut av det, er utenfor ordene. Alice har raskt behersket alle de grunnleggende kommandoene, hun er smart, selv for smart for en hund. Hun utfører disse kommandoene bare når hun har humør, resten av tiden gjør hun alt hun vil. Etter et par måneder i leiligheten vår var en stor urolig hund som nektet å lytte til oss. Den siste dråpen av tålmodigheten min var det øyeblikket da jeg fikk hunden å spise skoene mine.

Da jeg begynte å ta dem bort, snublet Alice og slo meg. Umiddelbart oppsto tanken om å gi den bort, men hvem ville ta en voksen, stor, ukontrollabel og aggressiv hund. Jeg måtte gå den andre veien: melde deg på henne for kurs. Vi passerte klasser hver for seg, siden hun ikke var vant til andre hunder, og prøvde ikke bare å bite dem, men rive dem bort.

Jeg gikk med flere kurs, og betalte mye, jeg må si at treningen var tøff nok til Alice. Sikkert, vi har sikkert oppnådd suksess, nå lyder hun meg uten spørsmål, men hennes holdning til andre familiemedlemmer er igjen, for å si det mildt, kjent.

Det skjer at når jeg ikke er hjemme, lar ikke min mor ut av leiligheten, ligger nede foran inngangsdøren og grøfter. Så du må lukke hunden på balkongen. Generelt, for ikke-profesjonelle og for dem som bor i en leilighet, er alabai en vanskelig test. Når du skal begynne, veier du styrke: fysisk og moralsk.

Gjennomgå №3 Alabai er vår beste venn.

Det er mange gode og dårlige ting skrevet om alabay, men alle understreker at dette ikke er en hund for en leilighet med komplisert karakter, det krever streng utdanning. Vi ble fanget, sannsynligvis atypisk alabai, eller vi fant bare den nødvendige nøkkelen til det, men for familien vår ble det den beste vennen.

Vi bor i en leilighet, vi bestemte oss for å starte alabay fordi vi kom til en felles mening med hele familien om å velge en rase. Vi liker de største hundene, først, men de tenkte på St. Bernard, men han er for phlegmatic for oss, og vi elsker en aktiv livsstil.

Vår Alabai er ikke i det hele tatt den forferdelige Babaien, om hvilke forferdelige historier som blir fortalt. Grand er fullstendig sosialisert, kjører med oss ​​med bil, med offentlig transport (muzzled), går med andre hunder på hundplattformen, men til ukjente hunder viser aggressivitet. Men lokale hundeeiere har allerede etablert en tidsplan for å vandre sine kjæledyr, og bare "verifiserte" venner kommer på tur med oss.

Om vinteren renner våre barn og deres venner på en dobbeltslutt. Det var ingen problemer med lydighet og underkastelse, selv om selvfølgelig min mann var engasjert med ham mye, og han har vært en hundelærer siden barndommen, og tjente i hæren ved grensen sammen med hunder. Kanskje dette er hemmeligheten til vår idyll, men vår Grand for oss er ikke så mye en ond vaktmann som en venn.

Kommandoer "Hent!" Og "Stranger" Mannen det lærer ikke, men han forstår kommandoen "Protect", og vaktene ikke bare en egen ting, men også en leilighet, bil, barn. Selvfølgelig, å vite hva ære samfunn Alabai, vi, hvis vi går et sted med ham, tok på seg munnkurv, bare i tilfelle, for ikke å forårsake aggressive motstandere av store hunder.

Alabai - familie venn og vakt

Hundene i Alabai (forskjellig - Asiatisk, Turkmen Wolfhound, Central Asian Shepherd) har dukket opp mer enn 4 tusen år. De var opprinnelig hyrdevakthunder, så de er preget av autonomi, kjærlighet til frihet.

Denne gamle hundehunden fra Sentral-Asia i mange århundrer har blitt utsatt for strenge naturlige valg. Deres utseende og ganske hardt, herdet karakter ble dannet under vanskelige forhold for eksistens, den konstante kampen mot rovdyr.

Hundeslag Alabai har lenge vært leder blant vaktrasene. Og hvis denne Central Asian Shepherd Dog har en seriøs oppdragelse og trening, er det ingen bedre vakt for huset ditt.

Hvordan tamme en liten rasehund til et hjem toalett lese her.

Karakter og utdanning

På grunn av det faktum at den sentralasiatiske hyrden er veldig lunefull, krever det tidlig trening og sosialisering. Allerede i en alder av 6-7 måneder er det verdt å gå med henne hele løpet av lydighet. Når treningen skal ta hensyn til hundens tendens til en eller annen type arbeid - beskyttelse av hjemmet eller slåssferdigheter.

I sentral-asiatiske hyrder uttales innsending til mesteren, men den skal ikke misbrukes. Gjenta ikke uendelig kommandoen "Sit!", "Stå!", "Legg deg ned!" Og ta pauser.

Turkmen wolfhounds med verdighet aksepterer en ærlig fortjent belønning, de gjør ikke yule, de vil aldri løpe etter sin herre og se trofast inn i deres øyne, som om de spør om de gjør det rette. Nei, de er helt forskjellige.

Alabai er ikke bare en blind utøver av lagene dine, men også lunefull, intelligent og fangst, hvor hans verdighet er trampet på. Han vil aldri se bort hvis du ser på ham.

Det er nødvendig å dyktig undertrykke uønskede manifestasjoner av hundens karakter og oppmuntre de nødvendige. Tross alt har asiater dyrket utålmodighetens ferdigheter for trusselen og øyeblikkelig reaksjon for å bekjempe rovdyr, i løpet av kampen som de har slått sin kampkunnskap på. Derfor, hvis det skjer en hendelse, er det best å analysere situasjonen svært godt og ta den riktige avgjørelsen: å straffe, oppmuntre eller til og med distrahere hunden fra situasjonen.

Alabai vurderer situasjonen kritisk, så du bør rolig overbevise ham om den logiske karakteren hans krav, for ikke å krenke hundens verdighet. Asiater tilgir ikke svik.

De liker godt definert territorium, og hvis det ikke er innhegnet territorium, kan de øke det etter eget skjønn. Ondskap til uønskede besøkende viser bare på sitt territorium. På nøytralt - ganske rolig. For sine hunder, blir katter, som bor hos dem i huset, behandlet ganske vennlig.

Beskrivelse av Akita Inu rasen i denne artikkelen. Den berømte "Hachiko" er en hund av denne rasen.

En annen interessant rase, denne gangen fra Kina er Shar Pei: http://kotovasia.net/...do.html

De sentralasiatiske gjeterhundene er aggressive mot andre hunder, men samtidig vil de aldri være de første som angriper den ubudne besøkende uten å først advare ham med en truende brøl av deres misnøye.

Det sultne klimaet, mangel på vann, knappe matvarer, samt den konstante trusselen fra rovdyr, naturlig påvirket karakter.

Disse hundene er veldig hardt, de har tillit til sin styrke, de er fryktløse, med et sterkt utviklet beskyttelsesinstinkt. Den sentralasiatiske gjeterhunden har en høyt utviklet territoriell refleks, derfor er de kompromissløse på sitt territorium.

Hunder av denne rasen er rolige, ikke masete, og gir deg god trening. De kan perfekt utføre et gitt program, de blir ikke distrahert av sekundære stimulerende faktorer. Deres grad av pålitelighet i visse typer offisiell eller økonomisk bruk er svært høy.

Alabay begynner å tre i kraft i en alder av ca 1 år, og på dette tidspunktet forsøker ofte å måle styrke med andre hunder. Fra denne alderen er det bedre å gå dem med hunder av tilsvarende størrelse.

De er perfekt tilpasset varme og kulde (tolerer rolig -30 °... -40 °). Men hvis det er varmt, er det bedre for hunden å få tilgang til vann, og ikke bare for å drikke, men også å bade.

Hunder av denne rasen følger godt med barn. De spiller villig med dem, føler ansvar for dem, beskytter dem, blir gode følgesvenner til barn.

Det bør huskes at asiater ikke er innendørs hunder. Og selv om de kan tilpasse seg livet i en begrenset plass med små størrelser for dem, blir de vant til det, men det er bedre å ikke få dem til å lide slike lidelser.

Gitt hundens natur, individualitet, kan dette påvirke hennes tilstand negativt. Hennes skjebne er beskyttelse av store områder, så det er best å skaffe seg slike hunder for å beskytte huset, hytta. Alabai elsker åpen plass, bedre beholde den i gården.

Du finner en historie om Maremmo-Abruzzo Sheepdog her.

Kallenavn for Alabai

Alabai er sterk og fryktløs, navnet må samsvare.

Nærmere: Hundens kallenavn kan være "skrevet på ansiktet", eller atferden antyder ideen om et passende navn.

Generelt, jo mer alvorlige og edle alaby kallenavnet, jo bedre.

For gutter: Abay, Arnold, Aron, Baron, Batu, Buran, Valtazar, Vulcan, Zeus, Lord, Tristan, Caesar, Chingiz, Schwarz.

For jenter: Alma, Bagheera, Basta, Vesta, Wilma, Hera, Je / ina, Irma, Kemin, Lyme, Nick, Roxy, Khiva, Edva, Elsa.

Eier tilbakemelding

Julia

Jeg vil si dette - jeg likte ikke alabay - før jeg kjøpte den selv. En forsettlig hund med en hard karakter respekterer ikke ukarakteristiske mennesker. Men kjæresten min er en katt med seg selv. Til fremmede - frykten selv setter bare hennes senkning av hodet og utseendet under pannen hennes. Ikke vent og ikke tortur servicemenn av upåklagelig lydighet som en tysk, en Rottweiler, etc., men med omsorg og selvtillit vil du oppnå respekt, men ikke slå respekt, men tålmodighet og utholdenhet. Og det er bedre å ta Devula - for nybegynnere er det lettere å være enig!

Ulyana

Jeg har alltid hatt alabai. av en eller annen grunn kjenner jeg ikke andre hunder opp. Alt avhenger av stemningen og utdannelsen til ham. Alle hundene må bli hevet! Og enda mer, hvis dette er din første hund, er det nødvendig med profesjonell utdanning. Det er bedre, hvis midler tillater, å ligne i spesifikasjonen. skolen.
Det viktigste, mitt råd, i alle fall ikke sitte på kjedehunden. Dette er ikke bare CAO, men noen andre! Og så kan jeg si, dette er en fantastisk hund. For barn, stor holdning, aldri til deres stemmer vil ikke øke. Perfekt trainable! Og det er ulemper for hver hund, ikke perfekt. Det eneste, selv om jeg selv elsker denne rasen, men som en nybegynner, ville jeg ikke råde å ta det. Dette er en seriøs hund, som du trenger å engasjere og igjen engasjere. De er sta, og prøver stadig å jukse, sjekk eieren... Men din virksomhet!
Vi velger ikke hunden vi trenger, men den vi vil ha...

Karakteristisk for rase Alabai: eiere vurderinger, karakter beskrivelse, bilder

Karakteristisk rase Alabai

Det riktige navnet på rasen er den sentralasiatiske herdehunden, og "Alabai" er bare en av fargene som er knyttet til denne rasen. Tidligere og i dag, disse hundene er brukt av hyrder for beite og vokter husdyr. Fra det offisielle navnet er det klart at rasen stammer fra Sentral-Asia. På hvilket uavhengig var det ikke kunstig fjernet.

Karakterbeskrivelse

Gitt den historisk sammensatte rasen destinasjonen, er dets representanter veldig sterke og modige hunder. De er gode forsvarere, men de angriper ikke uautoriserte mennesker, det kan bli redd bort med et brøl. Hvis en slik reaksjon ikke er ønskelig for deg, vil riktig trening gjøre et alabaa lydig kjæledyr.

Alabai har høy intelligens, derfor er trening ikke et spesielt problem, men ikke alle kan gjøre det. Etter riktig kurs vil disse hundene være gode forsvarere, vakter. Generelt vil naturen til hvert enkelt medlem av rasen i stor grad avhenge av utdanning.

Mer informasjon om karakteren til de sentralasiatiske gjeterhundene finnes på denne linken http://dogipedia.ru/alabaj-sredneaziatskaya-ovcharka/ på Dogogypiya-nettsiden.

En Alabai hund av rasen heter Evita, et bilde av kennelen "Timertash".

Mot, evne til å stå opp for seg selv, fraværet av unødvendig aggresjon - bare et slikt karaktertrekk må være besatt av hver Alabai.

Dimensjoner og vekt alabya

  • Høyde: menn - minst 70 cm, kvinner - minst 65 cm.
  • Vekt: menn - minst 50 kg, kvinner - minst 40 kg.

Det er ingen begrensninger på maksimal vekst for representanter for denne rasen i standarden, bare på minimum.

FCI rase standard

  • FCI Standard nr. 335.pdf (på engelsk);
  • Standard rase Central Asian Shepherd FCI.pdf (på russisk).

Video historie om Alabay i programmet "Planet of Dogs"

Hvis du er interessert i en detaljert beskrivelse av Alabai-rasen, men du ikke vil lese mye tekst, anbefaler vi at du ser på utgivelsen av Planet of Dogs-programmet om disse hundene.

Verten av programmet besøkte Uzbekistan-fjellene, besøkte barnehage til de sentralasiatiske herdehundene og det historiske "arbeidsmiljøet" av disse hundene. Generelt, for å finne ut mer, se videoen ovenfor.

Eiere vurderinger om alabay

En gjennomgang av hunden alabai, skriver Sergey. Hei alle Hunden min er fire år gammel, heter Amur. Jeg tok ham med en liten månedlig valp, men han vokste til en stor størrelse, så jeg anbefaler ikke at du starter denne rasen i en leilighet. Mine bor i et friluft, går rundt på gården, jeg lager ikke en kjede. Om sommeren går vi mye, han liker å komme inn i vannet, men ikke helt, for ikke å svømme.

Ved kjøp anbefalte oppdretteren å undervise valpen til lag, fordi en voksen hund er mye dårligere opplært. Opp til et år klarte vi å lære Cupid å sitte på lagene, gi meg en pote og en fu, så ligg, det er umulig ved siden av det, en fas. Selv uten kommandoer, oppfører hunden seg bra - det er vennlig til familien, det vil aldri kaste seg selv. Men fremmede under turgåing misliker, mistenkelig for dem.

De spiser alabai mye, opptil 2 kg mat om gangen. Jeg holder ikke på et spesielt diett, jeg gir kalvekjøtt, biff, forskjellige kornblandinger og ofte tilberedt mat for meg selv. Jeg har matet valpen 4-5 ganger om dagen, nå to ganger om morgenen og om kvelden. Vi går også regelmessig til veterinæren for å vaksinere, på våren under moultet børster vi ullen. Alle som ønsker å ha en slik hund, anbefales å forhånds lese artikler om innhold og omtaler.

Alabai hund kalt Gerd, bilde av kennel «SurdanKarash».

Gjennomgang av den sentralasiatiske hyrden, skriver Katerina. Legg igjen anmeldelsen din for de som velger rasen av hunder. Alabai er det beste vi hadde. De kjøpte en "baby" i en alder av tre måneder, en valp fra gode foreldre med mange titler. Men jeg måtte fremdeles opp, spesielt for å være vant til lydighet - en formidabel stemme og frowning øyenbryn bidro))) Selv om barnet var på den tiden nesten mer enn meg, gjemte han seg fortsatt i et hjørne)

Jeg vil gi råd - med Malka introdusere et nytt familiemedlem med alle slektninger, slik at de lett kan komme til besøk. En hund til fremmede er litt aggressiv, og alle er så redd for en så stor fyr. Når vi er hjemme, går hunden fritt i gården, ellers lukker vi den i aviæren. Vi går sjelden, det er veldig vanskelig å holde en 80 pund hund i bånd.

Det er ingenting vanskelig i omsorg, fôring (vår kjærlighet til og med frukt og spiser pærer fra et tre om sommeren), to ganger i året med å kaste ull (en shedding varer en uke eller to), noen ganger bading (hvis han klarte å få en god uskarphet). Jeg leser at noen alabai liker å grave, de har ikke gravd noe om fem år))

Dette avslutter vår korte historie om de sentralasiatiske gjeterhundene. Hvis du er eier av en hund av denne rasen - ikke glem å dele tilbakemeldingen din i kommentarene nedenfor, og fortelle i det minste om kjæledyrets natur. Og det er bedre for alt som er nyttig for de som vil ha en alabay, for eksempel om særegenheter ved fôring, trening, trening etc. etc. Det vil være nyttig for mange!

Les Mer Om Hunder

Hvordan nevner en fransk bulldog

Innhold Så trenger din nye franske bulldog et navn? Å finne et navn på en ny valp er en av de morsomme og morsomme øyeblikkene når du starter en hund. Husk at navnet på den franske bulldogen du bruker hundrevis av ganger hver uke!

Min vakthund

Innhold Dog Blog - My WatchdogpuddelEn av de mest populære raser i verden er pudelen. En hund med tykt og krøllet hår er nevnt i fortellingen om Tolstoy, og Kuprin dedikert et helt stykke til denne rasen.